ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Σε οριακό σημείο η κατάσταση - Δεν συζητώ με τον Σαμαρά εδώ και καιρό

Μπακογιάννη: Σε οριακό σημείο η κατάσταση - Δεν συζητώ με τον Σαμαρά εδώ και καιρό

Τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο, είμαστε πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μια μέρα μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Εκτίμησε ότι είμαστε αρκετά μακριά από συμφωνία και τόνισε ότι ανησυχεί παρά πολύ.

Δήλωσε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήθελε να του μεταφέρει τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που έχει από τις επαφές που διατηρεί με παράγοντες του εξωτερικού, από την υπουργική θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ότι οι ξένοι προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Προσέθεσε ότι οι δανειστές έχουν σκληρύνει τη στάση τους και παραδέχτηκε ότι και στους κόλπους των εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με πρακτικά και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία μια συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η ίδια δεν "έκαψε" μια ενδεχόμενη συνάντηση, με αφορμή τη δική της συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείσα γιατί δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων τον Αντώνη Σαμαρά για την επίσκεψη, είπε πως δεν συζητά με τον κ. Σαμαρά εδώ και καιρό.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε για την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και – όπως είπε – δεν τον ενημέρωσε εκείνη προσωπικά. Εκτίμησε, ακόμα, ότι πρέπει να συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ για τη στάση του κόμματος.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε λανθασμένη και επικίνδυνη τη «βαρουφάκειο λογική». Όπως είπε, η διαπραγμάτευση ξεκινάει σε άλλη βάση όταν πάει ο κ. Βαρουφάκης στο Eurogroup, ενώ έχει χαρακτηρίσει σαδιστές τους συνομιλητές του.

Σχετικές ειδήσεις