ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία κοινά επωφελή για την Ελλάδα και την Ευρώπη ζητάει με άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου

Συμφωνία κοινά επωφελή για την Ελλάδα και την Ευρώπη ζητάει με άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου

Nα ακολουθήσουν την κοινή λογική, δείχνοντας υπευθυνότητα κυβέρνηση και εταίροι - δανειστές και να απεγκλωβιστούν από τις «κόκκινες γραμμές» τους, ζητάει με άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος επικρίνει την κυβέρνηση η οποία, όπως αναφέρει, « χαμένη στις «κόκκινες γραμμές» -που αντικατέστησαν στην πορεία της υποχώρησής της τη διακηρυγμένη θέση της για μονομερή διαγραφή του χρέους και κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο-, εγκλωβίστηκε στον ιστό της αράχνης που έστησε η ίδια, παραδομένη σε μια δήθεν φιλολαϊκή πολιτική, που ωστόσο βάζει την ελληνική κοινωνία όλο και περισσότερο στην ύφεση από την πίσω πόρτα».

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου επικρίνει τους εταίρους-δανειστές οι οποίοι ,« αντί να αναλογιστούν ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει μια θηριώδη προσαρμογή -που δεν έχει προηγούμενο σε σύγχρονη χώρα-, να εγκαταλείψουν την πολιτική της λιτότητας και να μετακινηθούν σε αναπτυξιακές επιλογές, εγκλωβίστηκαν σε μια γραμμή που, δυστυχώς, εγείρει διχαστικές αντιλήψεις στους ευρωπαϊκούς λαούς, πέρα από την εμφανή τιμωρητική διάθεση εκ μέρους ορισμένων εξ αυτών».

«Για αυτό, απευθύνομαι σε όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν σε μια θετική εξέλιξη και ιδιαιτέρως προς εκείνους που πρωταγωνιστούν στις διαπραγματεύσεις και τους ζητώ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να μετακινηθούν στο πεδίο της κοινής λογικής και του αυτονόητου και να καταλήξουν σε μια συμφωνία επωφελή για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς», καταλήγει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις