ΚΟΜΜΑΤΑ

Προκαλεί ο Καραγκούνης: Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από το λαό

Προκαλεί ο Καραγκούνης: Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από το λαό

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος την κατηγορεί ότι χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα. 

«Το ότι για πρώτη φορά διαπραγματεύεται επί της ουσίας η κυβέρνηση -δηλαδή με αριθμούς και στοιχεία- είναι θετικό, αλλά είναι και θλιβερό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είναι θετικό γιατί ανοίγει πιθανότητα συμφωνίας, χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται. Και είναι θλιβερό, γιατί χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, η ΝΔ θα κρίνει τη συμφωνία όταν υπάρξει. «Η τραγική βέβαια αλήθεια είναι ότι για στόχο πολύ μικρότερο, η κυβέρνηση προτείνει 8πλάσια μέτρα απ’ όσα διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση! Και αντικαθιστά μεταρρυθμίσεις με φοροκαταιγίδα, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία υπέρ του μεγάλου κράτους» είπε συμπληρώνοντας: «Άρα τα μέτρα που προτείνει οδηγούν σε νέα ύφεση. Άλλωστε, έχουμε ήδη επιστρέψει στην αύξηση της ανεργίας και στα ελλείμματα».
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παγίδευσε τη χώρα στο δίλλημα ανάμεσα σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία και στην καταστροφή της ρήξης. «Και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» κατέληξε.