ΚΟΜΜΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας το δημοψήφισμα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας το δημοψήφισμα

«Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (27/06/2015).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΓ, αναφέρεται ότι «από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού» και πως «απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας». «Οι δανειστές, όμως,», τονίζεται, «αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Η ΠΓ σημειώνει ότι «αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν», για να υπογραμμίσει ότι «η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών».

Η ΠΓ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, «να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών». «Καλούμε» σημειώνει «τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της». Και καταλήγει: «Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων