ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο;

Επίθεση Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο;

Ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμάρακης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διενεργήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανταποκριθεί σε νέα πρόσκληση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε, η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερέψει», σημείωσε, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θέλει, αφού πρώτα έρθει στη Βουλή.

«Εντυπωσιάστηκα γιατί κλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την επόμενη του θριαμβευτικού αποτελέσματος. Γιατί πέντε μήνες δεν κλήθηκαν οι αρχηγοί; Εμείς ζητούσαμε την εθνική συνεννόηση και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την αρνείτο», τόνισε.

Όπως είπε, με ανησυχία έλαβε το τηλεφώνημα να πάει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και σκέφτηκε: «Γιατί να μας καλεί τώρα; Δεν θέλει να έχει μόνος του την ευθύνη, αλλά ήθελε να κάνει διάχυση ευθυνών».

«Χάθηκαν πέντε ολόκληροι μήνες και ακούω τον πρωθυπουργό να λέει “δεν φταίνε οι τελευταίοι πέντε μήνες”. Του απαντάμε: “οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε και η δική σου διακυβέρνηση”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κατέκρινε έντονα την επιλογή του πρωθυπουργού να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ποιος τον συμβούλευσε να μιλήσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιος τον συμβούλευσε να δώσει βήμα στους εχθρούς;», διερωτήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ΝΔ οφείλει να πάρει θέση και να καταδικάσει την προκλητική επίθεση που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερμ, στην οποία ανήκει και η ΝΔ.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, που εκπροσωπούσε την Ελλάδα και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Σχετικές ειδήσεις