ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Φώφη Γεννηματά: Η απόφαση είναι στο χέρι μας

Σύνοδος Κορυφής - Φώφη Γεννηματά: Η απόφαση είναι στο χέρι μας

Το μήνυμα που εξέπεμψαν απόψε οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, το σχόλιο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Στη σύσκεψη που συμμετείχα σήμερα το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του PES, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των 19 της Ευρωζώνης, έγινε σαφές ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Γαλλίας για εξεύρεση λύσης και επίτευξη συμφωνίας, διαμήνυσε η κα Γεννηματά.

Αναφερόμενη σε ολιγόλεπτη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, είπε ότι βρίσκεται απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, οδηγούν σε grexit και απειλούν τελικά την ίδια την Ευρώπη.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες που τοποθετήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοί μας, πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας. Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας.

Καταλήγοντας έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη σημερινή μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Σχετικές ειδήσεις