ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει τέλος στον παραλογισμό»

Ποτάμι: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει τέλος στον παραλογισμό»

«Για πρώτη φορά ίσως στα παγκόσμια χρονικά, εμφανίζονται υπουργοί που λένε «θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας, αλλά θα καταψηφίζουμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού. Η θρασύτατη και ανήθικη αυτή στάση δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Δεν μπορεί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση και ο άλλος μισός στην αντιπολίτευση. Δεν το αποδεχόμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει τέλος στον παραλογισμό» , τονίζει το Ποτάμι.

'Αλλωστε, προσθέτει, «ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη δεν έχει περάσει και το σχέδιο Σόιμπλε δυστυχώς παραμένει στο τραπέζι και πρέπει να το αποτρέψουμε και τονίζει ότι η συμφωνία με τους εταίρους εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, αλλά δεν ψηφίστηκε από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε το πρωτοφανές, ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζουν την πολιτική της».

Συνάντηση Θεοδωράκη-Γκάμπριελ

Σημειώνεται ότι σήμερα (15/7/2015) ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως ανακοίνωσε το Ποτάμι, «ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Γκάμπριελ για την ευρεία πλειοψηφία των 229 ψήφων που απέσπασε η πρόταση Τσίπρα στην Ελληνική Βουλή και ζήτησε από τον Αντικαγκελάριο να κάνει ό,τι μπορεί για ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειoψηφία η Συμφωνία για την Ελλάδα και από τη γερμανική Βουλή».

Tέλος επισημαίνει πως «Ο Αντικαγκελάριος τον διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα και οι Γερμανοί βουλευτές με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να εγκρίνουν το σχέδιο βοήθειας προς τη χώρα μας. Του είπε ακόμη πως οι σοσιαλδημοκράτες καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να μην κινδυνεύσει ξανά η Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη κάτι που επιθυμούν κύκλοι και στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα» .

Σχετικές ειδήσεις