ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Προαναγγέλλει κινήσεις της ΝΔ για το φορολογικό των αγροτών

Καραγκούνης: Προαναγγέλλει κινήσεις της ΝΔ για το  φορολογικό των αγροτών

Πρωτοβουλίες σχετικά με το φορολογικό καθεστώτος των αγροτών, στο οποίο επέρχονται αλλαγές με τη συμφωνία, αναμένεται να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπός της Κώστας Καραγκούνης.

"Είναι λογικό πολλοί βουλευτές της ΝΔ να εκφράζουν εντονότατο προβληματισμό γι ΄αυτά τα μέτρα τα οποία έρχονται. Εμείς τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε έτσι τα δημοσιονομικά και τις πολιτικές ώστες να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα ειδικά στο ΦΠΑ, ειδικά στους αγρότες όπου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση", είπε, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο κ. Καραγκούνης.

Σημείωσε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός μέσα στο κόμμα και για το λόγο αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν αρκετές συσκέψεις.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι το αγροτικό είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις σήμερα, χωρίς ωστόσο να τις διευκρινίζει.

"Ο προβληματισμός έχει μεταφερθεί στον κ. Μεϊμαράκη. Θα γίνουν κάποιες κινήσεις συγκεκριμένες και από το κόμμα. Η λογική είναι να βρούμε μία διέξοδο ειδικά στους κατ΄επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήττονται από το πρώτο ευρώ. Η φορολόγηση πάει από το πρώτο ευρώ στο 29%. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για όλη την αγροτική παραγωγική. Η δική μας δέσμευση είναι να προσπαθήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις να τις αλλάξουμε", εξήγησε.

Αν δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως είπε, δέσμευση της ΝΔ είναι αυτά τα οποία πλήττουν τον πρωτογενή τομέα να μπορέσει να τα αλλάξει.

Σχετικές ειδήσεις