ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική και ποινική διερεύνηση για το «σχέδιο Βαρουφάκη» ζητά η ΝΔ

Πολιτική και ποινική διερεύνηση για το «σχέδιο Βαρουφάκη» ζητά η ΝΔ

Εικοσιτέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να διερευνηθεί πολιτικά και ποινικά το φερόμενο σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Οι βουλευτές καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα.

Επιπλέον, με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο να δώσουν «πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα "σταγονίδια της δραχμής" και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση:

-Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται.

-Καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Σχετικές ειδήσεις