ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί το θεσμικό της ρόλο στη Βουλή όσο και για την καταψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων.

ΓΙΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σουρεαλιστικές καταστάσεις και για παιδιαρίσματα, επιλέγοντας να επιτεθεί ευθέως στην πρόεδρο της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου στην ίδια» είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να προσθέσει ότι η σχέση τους χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εκτίμηση.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος ακόμα και να κάνει στην άκρη τη δυναμική κ. Κωνσταντοπούλου, παρόλο που ήταν από τους ανθρώπους που έδωσαν κοινές μάχες και στην οποία αναλογεί μεγάλο μερίδιο της εκρηκτικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα. Αυτή την πραγματική αγωνία της για τον τόπο δεν μπορούσε παρά να μην αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξή του. Οι αιχμές, παρόλα αυτά, δεν αμβλύνθηκαν.

«Οι επιλογές του καθενός και της καθεμιάς», ιδιαίτερα αυτών που έχουν θεσμικό ρόλο «παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα». «Δεν δεν μπορούμε να ψηφίζουμε στις 6 το πρωί, εξαντλημένοι και κοιμώμενοι στα έδρανα, για να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε στην τρόικα, αυτά είναι παιδικά πράγματα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Την επιλογή δε της Ζωής Κωνσταντοπούλου να καταψηφίσει στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σουρεαλιστική».

«Είναι σουρεαλισμός να λες ότι εγώ καταψηφίζω την κυβέρνηση, αλλά τη στηρίζω» είπε χαρακτηριστικά.

«Με εκπλήσσει η στάση ορισμένων συντρόφων που ενώ μοιραζόμασταν την ίδια αγωνία, "να μην κλείσει μια τράπεζα", μετά τη διαπραγμάτευση, αφού εξασφαλίσθηκε ότι "δεν θα κλείσει", είπαν ότι "εσύ μπορείς να ψηφίζεις" και "εμείς θα κρατήσουμε την ιδεολογική καθαρότητα".

Μια στάση συντροφικότητας θα ήταν να στηρίξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ώσπου να κλείσει η συμφωνία και μετά να θέσουν ζητήματα.

Φοβάμαι ότι αυτή η διαφοροποίηση ήταν προσχεδιασμένη.

Εγώ εκ του Καταστατικού είμαι ο εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, θα το παλέψω ως το τέλος, αλλά ενότητα με εκβιασμούς δεν γίνεται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις