ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Άμεσα λύση για τους μετανάστες στο Πεδίο του Άρεως

ΚΚΕ: Άμεσα λύση για τους μετανάστες στο Πεδίο του Άρεως

«Εδώ και μέρες συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στη διαβίωση μεταναστών - προσφύγων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ελεύθερους δημόσιους χώρους, όπως το Πεδίο του Άρεως. Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος της Αθήνας συσκέπτονται συνεχώς, προβαίνουν σε διαπιστώσεις και ευχολόγια χωρίς να δίνουν λύση - με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης - στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων, παρατείνοντας το μαρτύριό τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, «η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τη ζωή των κατοίκων των όμορων περιοχών, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση αναψυχής σε αυτούς τους χώρους και κυρίως στο Πεδίο του Άρεως, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα, αλλά και με δεδομένη την αδυναμία πολλών κατοίκων να πάνε διακοπές».

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης των μεταναστών - προσφύγων, σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παλιά στρατόπεδα, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αναχωρήσουν για τους τόπους προορισμού τους, διευκολύνοντάς τους με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται.

Σχετικές ειδήσεις