ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Χρειαζόμαστε καμικάζι υπουργούς νομικούς της διαπραγμάτευσης

Μητρόπουλος: Χρειαζόμαστε καμικάζι υπουργούς νομικούς της διαπραγμάτευσης

Με πρόσωπα εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, πέραν των στενών κομματικών μηχανισμών, θα πρέπει να στελεχωθεί ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται νέα διαπραγματευτική ομάδα και πρόσθεσε ότι ένα νέο κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να προκύψει «όχι απαραίτητα με τη συμμετοχή των μνημονιακών κομμάτων».

«Χρειαζόμαστε καμικάζι υπουργούς νομικούς της διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε δε, ότι μία συμφωνία-γέφυρα με τους δανειστές είναι προτιμητέα «για να κερδίσουμε χρόνο, λόγω του ‘εμφυλίου’ (στον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και γιατί θα υπάρξουν σοβαρές πολιτικές κινητικότητες στην Ισπανία».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι τόσο η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα, τρέφουν αμφότερες «επικίνδυνες ψευδαισθήσεις».

«Η μια πλευρά να παραιτηθεί από τις ψευδαισθήσεις της ότι το μνημόνιο είναι αριστερή πολιτική, οι άλλοι να πάψουν να πιστεύουν ότι μπορούμε να φύγουμε από την ευρωζώνη χωρίς να αποπληρώσουμε το χρέος. Αν παραιτούντο και οι δυο πλευρές από τις ψευδαισθήσεις - αυταπάτες τους και την περιχαράκωση τους από τις ιδεοληψίες τους, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι και οι δύο αντιλήψεις «είναι επικίνδυνες».

Τέλος, άφησε αιχμές και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας την υπόθεση με τον Κορεάτη συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας πολιτικός που έχει εισηγηθεί την πρόσληψη αυτού του κυρίου».

Σχετικές ειδήσεις