ΚΟΜΜΑΤΑ

Χρυσοβελώνη: Ανάγκη άμεσης πολιτικής λύσης για τους πρόσφυγες

Χρυσοβελώνη: Ανάγκη άμεσης πολιτικής λύσης για τους πρόσφυγες

Την αναθεώρηση της Συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου και την ανεύρεση άμεση πολιτικής λύσης για το θέμα των προσφύγων ζητά η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Το πρωτοφανές κύμα προσφύγων και μεταναστών που κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου αλλά και τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ε.Ε. στη Μεσόγειο (Ιταλία - Ισπανία) αναδεικνύει ένα διπλό δράμα: αφενός αυτό των προσφύγων που μόλις έχουν ξεφύγει από το θέατρο φονικών συρράξεων και αφετέρου αυτό των χωρών υποδοχής που όσο και αν υπερβαίνουν τις όποιες δυνατότητες περίθαλψης και φιλοξενίας έχουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη σοβούσα ανθρωπιστική κρίση» δηλώνει η κ. Χρυσοβελώνη.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει ότι «οι ακραίες συνθήκες που βιώνουν τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι χώρες υποδοχής καθιστούν πιο αναγκαίες από ποτέ αφενός την αναζήτηση άμεσης πολιτικής λύσης με την προώθηση και φιλοξενία των προσφύγων και στις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και αφετέρου την αναθεώρηση της Συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου, η οποία εδώ και καιρό εκ των πραγμάτων έχει καταστεί παρωχημένη και μη ρεαλιστική».

Σχετικές ειδήσεις