ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Όχι πειθαρχικά μέτρα – Με τον κανονισμό της Βουλής οι διαδικασίες

Γεροβασίλη: Όχι πειθαρχικά μέτρα – Με τον κανονισμό της Βουλής οι διαδικασίες

«Μόλις ολοκληρώθηκε μια δύσκολη πραγματικά συνεδρίαση, με ισχυρή όμως πλειοψηφία εγκρίθηκε, υπερψηφίστηκε η πρώτη συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Τόνισε ότι «στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του Εurogroup, θα δώσει κι εκεί τη μάχη, έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης». Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «από τώρα και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα». Πρόσθεσε ότι «στην πορεία έρχεται η δεύτερη μεγάλη μάχη, που είναι ο στόχος που έχει μπει και από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή διαπραγματευτική προσπάθεια για όλα όσα μέτωπα είναι ανοικτά».

Αναφερόμενη στις απώλειες στην Κοινοβολευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία που ψήφισε τη συμφωνία και ένας αριθμός που επέλεξαν διαφορετική γραμμή. Θα γίνουν όσα χρειάζονται να γίνουν με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα» υπονοώντας τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.
Διευκρίνισε δε, ότι δεν θα υπάρξουν «κομματικές διαδικασίες» και «πειθαρχικά μέτρα» για τους διαφωνούντες. «Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορική στιγμή και θα κριθεί από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις