ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το Ποτάμι ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης –εκτός της Χρυσής Αυγής- ενημέρωσε το Ποτάμι με σχετικό κείμενο, για την πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία προτίθεται σύντομα να καταθέσει.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε στο Mega: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι’ αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιού πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε το δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Οι βουλευτές του Ποταμιού κατηγορούν την πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση της ουσίας του Συντάγματος. «Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρει το σχετικό κείμενο, με το οποίο το Ποτάμι αναζητά υπογραφές και από τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

Βέβαια, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αντισυνταγματικότητα και αντιδημοκρατικότητα του τρίτου μνημονίου, όταν ψήφιζε το σχέδιο νόμου της δανειακής σύμβασης, ενώ παίρνει ενεργά μέρος στην προσπάθεια στοχοποίησης και αποδόμησης της προσωπικότητας της προέδρου της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις