ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκλογές - Θεοδωράκης: Εκλογές το συντομότερο, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας

Εκλογές - Θεοδωράκης: Εκλογές το συντομότερο, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει χρονοτριβή, αλλά οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (21/08/2015) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι φιλοδοξεί να είναι ο κορμός και εγγυητής της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα είναι λογική, θα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και θα ασχοληθεί με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που έχει η χώρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του κόμματος.

Την ίδια στιγμή κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γίνει στη βάση ανταλλαγών, αλλά πάνω σε μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το μέλλον της χώρας και με τη μέγιστη συσπείρωση των μεταρρυθμιστικών προοδευτικών δυνάμεων. «Το Ποτάμι συζητάει σε όλη την Ελλάδα με νέες δυνάμεις και αυτές θα εμφανιστούν και στις εκλογικές λίστες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι, μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα, επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο, με αυστηρή τήρηση των προβλέψεων του Συντάγματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η παρούσα Βουλή να στηρίξει άλλον πρωθυπουργό πλην του κ. Τσίπρα, τον οποίο επέκρινε για τους χειρισμούς του.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνάει με την ανοχή της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν με νέο εκλογικό νόμο, με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες και χωρίς μπόνους. Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη και με ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τη συγκρότηση νέου κόμματος από τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με την απομάκρυνση του παλιού.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο, σημείωσε ότι ενημερώθηκε πως τρίτο κόμμα σε δύναμη στη Βουλή είναι το κόμμα υπό τον κ. Λαφαζάνη.

Διαβάστε εδώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις