ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές – Στρατούλης: Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη

Εκλογές – Στρατούλης: Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη

Σαφές μήνυμα πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά «εάν χρειαστεί να συγκρουστούμε με την Eυρωζώνη, θα το κάνουμε» έστειλε σήμερα, Δευτέρα (24/08/2015) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι η έξοδος από την Eυρωζώνη δεν είναι καταστροφή.

Κληθείς να σχολιάσει τη διερευνητική εντολή που παραλαμβάνει σήμερα η Λαϊκή Ενότητα, επισήμανε ότι το κόμμα θα κρατήσει την εντολή τρεις ημέρες «για να κουβεντιάσουμε με πολιτικές δυνάμεις και να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων, για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα και κυρίως με κοινωνικούς φορείς» ώστε να είναι πιο ενήμερος ο λαός και για το τρίτο μνημόνιο και για το αν υπάρχουν άλλες προτάσεις.

Ωστόσο, σημείωσε: «Με βάση τις πολιτικές δυνάμεις που έχουμε στη Βουλή και τις θέσεις που έχουν, αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα θέλαμε εμείς δεν μπορεί να προκύψει».

Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιούνται οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας από την πολιτική που εφάρμοσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στρατούλης τόνισε: «Οι 25, ό,τι λέγαμε προεκλογικά και όταν ήμασταν υπουργοί τα λέμε και τώρα. Η συνέπειά μας είναι διαχρονική». Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε πως στόχος είναι «να κυβερνήσουμε» και να «εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακύρωση μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, δίκαιη φορολογία και αποκατάσταση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός, την κρίσιμη στιγμή, επέλεξε να μην πάει στην εναλλακτική λύση» και ότι δεν εφαρμόστηκε στην πράξη η συμφωνία του Eurogroup. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισε το μνημόνιο ακύρωσε το προεκλογικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, και διευκρίνισε: «Δεν αγκαλιάσαμε βουλευτικές καρέκλες».

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης απηύθυνε παράλληλα «προσκλητήριο» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο για ένταξη στο κόμμα.

Δείτε εδώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις