ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Αν υπήρχε προοπτική στη δραχμή, δεν θα έλεγα όχι

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Αν υπήρχε προοπτική στη δραχμή, δεν θα έλεγα όχι

«Εφαρμόσαμε την εντολή του λαού να συγκρουστούμε με τους δανειστές για να βγει η Ελλάδα απ' τα μνημόνια», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δοκίμασε τα πάντα, αλλά είχε τελικά να επιλέξει μεταξύ της διάλυσης της χώρας ή του εθνικού δρόμου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε πως δεν θα έλεγε «όχι» στη δραχμή, «εάν υπήρχε δρόμος με προοπτική», ενώ κατηγόρησε τους δανειστές για σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη «για να γλιτώσουν από τα 3 εκατ. πρόσφυγες».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω αν σ'αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές είχαν και συνεργό τον Βαρουφάκη. Θα δείξει η ιστορία».

«Το να ρίξω την κυβέρνηση θα ήταν το πιο εύκολο, εγώ δεν θα εγκατέλειπα τον Τσίπρα, πάλεψε σαν θηρίο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα της συνεργασίας της έντιμης δεξιάς με την έντιμη αριστερά.

Ο κ. Καμμένος επέμεινε στον χαρακτήρα του αντιμνημονιακού, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι δεν της αξίζει να είναι «μαζί με τους μηδενιστές, που δεν έχουν πρόταση».

Τέλος, αναφερόμενος στον Παύλο Χαϊκάλη και το ζήτημα που έχει προκύψει με την offshore, ο κ. Καμμένος είπε «δεν πρόκειται να είναι κανείς υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ αν δεν διευκρινίσει τη θέση του», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα υπογράψω υποψηφιότητα Χαϊκάλη αν δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εύχομαι ότι θα το κάνει».

Σχετικές ειδήσεις