ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Μεϊμαράκης: Δεν σκέφτηκε πού έβαλε την υπογραφή του ο Τσίπρας;

Εκλογές 2015 - Μεϊμαράκης: Δεν σκέφτηκε πού έβαλε την υπογραφή του ο Τσίπρας;

«Η κυβέρνηση είπε “όχι”, δεν παγώνει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε o πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να διαχέεται η φήμη ότι η δίμηνη αναστολή του μέτρου «κόπηκε» από την τρόικα.

ΠΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ - «ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η πληροφόρησή μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν το επέτρεψε και δεν το άφησε», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας και πως είχε έρθει εντολή από την Κομισιόν για «πάγωμα» του 23% ΦΠΑ.

«Ο κ. Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους κατά τη γνώμη μου το έβαλε (σ.σ: το ΦΠΑ 23%), γιατί όταν ακούν για κάτι ιδιωτικό θέλουν να το πυροβολήσουν», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε: «Είναι “πιστεύω” του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι ιδεοληπτικό.

«Όπως δεν ήθελαν τα μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ιδεοληψίας, το ίδιο κάνουν και τώρα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος τη ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να μην προβούν σε ψήφο διαμαρτυρίας στις εκλογές, γιατί «δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει».

«90 δισ. κόστος για την αγανάκτηση είναι πολλά και τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «παλιό ή νέο», υποστήριξε ότι «το παλιό έχει και πολλά θετικά και ο νέος μπορεί να είναι γέρος αν έχεις γερασμένες ιδέες, μπορεί να είναι και φαύλος, μπορεί να είναι και διεφθαρμένος».

«Ξέρετε πόσους παλιούς έχουμε με νέα μυαλά;», διερωτήθηκε.

Εξάλλου, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατηγορεί το παλιό κατεστημένο πως φέσωσε τη χώρα 300 δισ., σημειώνοντας πως ξεχνάει ότι «αυτός τη φέσωσε 90 δισ. σε επτά μήνες».

Ο κ. Μειμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για καθεστωτική αντίληψη, καθώς είπε ότι θα συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα ότι η διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από τη χρονική διάρκεια.

«Πήγαιναν στις διαπραγματεύσεις και δεν ήξεραν τα θέματα. Και σας λέω ότι το αποτέλεσμα ο ίδιος μας λέει ότι είναι τραγικό. Επτά μήνες μας πήγε πίσω και κατέστρεψε την χώρα».

«Αν το ήξερε και το έκανε είναι τραγικό του λάθος. Αν μπλόφαρε έκανε λάθος και μπήκε σε μια πορεία καταστροφική. Αν σου λένε έχεις δυο μήνες και λες εσύ "εγώ σας γράφω και κάνω δημοψήφισμα" τότε είναι εγκληματικό», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αν πράγματι είχε πιστέψει ότι ο Σόιμπλε θέλει να μας βγάλει από το ευρώ δεν έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός;».

«Δεν σκέφτηκε πού έβαλε την υπογραφή του; Πώς κοιμάται; Απορώ», είπε, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφάσισε τις εκλογές στα μουλωχτά.

«Μας έλεγε ψέματα και μας αιφνιδίασε με τις εκλογές», είπε.

Σχετικές ειδήσεις