ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας

«Καρφιά» κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας

«Βιώνουμε τη χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο παραιτηθείς γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, Ηλίας Παντελεάκος, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής αποχώρησης 37 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου.

Ο Ηλίας Παντελεάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζει ότι «δεν εντασσόμαστε στην Αριστερά για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο» και προσθέτει ότι «το σχέδιο της Αριστεράς στοχεύει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας υπό το πρίσμα ενός διαφορετικού κοινωνικού μοντέλου, που περιγράφεται από το όραμα του κομμουνισμού».

Ερωτώμενος αν η ψήφιση του μνημονίου οφείλεται σε ελλιπή προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ ή σε στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο, δηλώνει ότι «είναι και τα δύο. Αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι/ες στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα θετικό δεν βγήκε από όλη αυτή τη διαδικασία. Το γεγονός ότι μέσω του δημοψηφίσματος εκφράστηκε με τόσο εμφατικό τρόπο η εναντίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και ειδικά της νεολαίας απέναντι στη συμφωνία, αλλά και η αμφισβήτηση συνολικά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι η πολιτική βάση την οποία η σύγχρονη Αριστερά της επομένης μέρας πρέπει να δει με προσοχή».

Στην ελλιπή προετοιμασία και στην αδυναμία υπέρβασης του πολιτικού αδιεξόδου εντοπίζει, επίσης, την αναντιστοιχία του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα του συντριπτικού «ΟΧΙ» και του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή. «Ελλιπής προετοιμασία που γεννήθηκε πάνω στην αυταπάτη ότι θα πετύχουμε μια έντιμη συμφωνία μέσω της ορθότητας των επιχειρημάτων μας και της λογικής ότι κανείς από τους συμβαλλόμενους δεν θα "θελήσει να πυροβολήσει τα πόδια του"» αναφέρει.

Πάντως, ο Ηλίας Παντελεάκος διαχωρίζει τη θέση του και από τη Λαϊκή Ενότητα. «Έχει μια τάση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ο αρχηγισμός, η παροχολογία, η λογική της εθνοκεντρικής ανάπτυξης, η πολιτική φυσιογνωμία, που σε κάποιες όψεις προσομοιάζει στην «παλιά» μεθοδολογία άσκησης πολιτικής, δεν μπορούν να είναι κομμάτια του καινούργιου».

Σχετικές ειδήσεις