ΚΟΜΜΑΤΑ

Κατρούγκαλος: Φανταστικό σενάριο τα περί ενιαίας σύνταξης 600 ευρώ

Κατρούγκαλος: Φανταστικό σενάριο τα περί ενιαίας σύνταξης 600 ευρώ

Για προβοκάτσια και για δημοσίευμα που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που μιλούσε για πρόταση από τον ίδιο για θέσπιση ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ.

«Ποιος τρελός θα εισηγείτο ανώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι το δημοσίευμα προήλθε από μία εφημερίδα της Αριστεράς.

Πρόσθεσε πως το δημοσίευμα είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας και το συνέδεσε με την προεκλογική περίοδο.

Ωστόσο, τόνισε ότι θεωρεί το γεγονός ατυχές, δεν το ταυτίζει με την εφημερίδα και δεν επιθυμεί να υπάρξει μέσα από αυτό ένας εμφύλιος της Αριστεράς.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην Επιτροπή που έχει συσταθεί ώστε να βρεθεί εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό - όπως προβλέπεται από τη νέα συμφωνία -, που θα δίνει τη δυνατότητα να μη γίνει νέα μείωση στις συντάξεις που προκύπτει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012.

Επανέλαβε, τέλος, τη θέση του για ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και τόνισε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η δημιουργία αυτής της επιτροπής.