ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκλογές 2015: Στρατούλης - Νέα μνημονιακή κατεδάφιση των συντάξεων

Εκλογές 2015: Στρατούλης - Νέα μνημονιακή κατεδάφιση των συντάξεων

«Πυρά» στην παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην «Επιτροπή Σοφών» για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «πολυτελές χαρτί περιτυλίγματος» την «Επιτροπή Σοφών», την οποία συγκρότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «προκειμένου να συγκαλύψει τη μνημονιακή της δέσμευση για νέα κατεδάφιση και σφαγιασμό των συντάξεων».

Οι προτάσεις της Επιτροπής αποτελούν, κατά τον κ. Στρατούλη, «πιστό αντίγραφο των επιταγών του τρίτου μνημονίου για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων και εξαφάνιση επικουρικών συντάξεων, για κατεδάφιση των κατωτάτων συντάξεων, για νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας με κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, το οποίο μέχρι τώρα έδινε ανάσα ζωής στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Τονίζει δε, ότι τα με τα μέτρα αυτά θα αφαιρεθούν 2 δισ. ετησίως από τα πενιχρά εισοδήματα των συνταξιούχων, «που οδηγούνται στον κοινωνικό καιάδα».

«Ήδη πριν λίγες μέρες εφαρμόστηκε η πρώτη δόση τους με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που αφαίρεσε από τα εισοδήματα των συνταξιούχων 854 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Γίνεται πλέον σαφές ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση με την αιφνιδιαστική προκήρυξη των εκλογών είχε ως βασικό στόχο να υποκλέψει την ψήφο του λαού και κυρίως των συνταξιούχων, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι τους επιφυλάσσει το τρίτο μνημόνιο» καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.