ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα περί ρουσφετιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα περί ρουσφετιών

«Καινούρια εκστρατεία λάσπης» και «πολιτικά παιχνιδάκια» καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «ψευδή δημοσιεύματα περί δήθεν ρουσφετιών» που εμφανίζουν ως «προεκλογικό ρουσφέτι» την επιστροφή στις εργασίες τους 12 εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα, ότι «έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν' αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «με τον ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα» και ότι «η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Κι όμως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η επιστροφή 12, ακόμα, τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε "προεκλογικό ρουσφέτι", του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επ' αυτού:

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.)., φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011. Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και χωρίς κανένα άλλο προνόμιο, βάσει του "νόμου Κατρούγκαλου" την 1η Ιουλίου. Η δε απόφαση της 27ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄1853/27-8-2015) είναι απλώς διορθωτική της αρχικής πράξης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων, οι οποίοι προτίμησαν άλλον φορέα από τον αρχικό ως έχουν δικαίωμα».

Επισημαίνει επιπλέον ότι τα ποσά που αναφέρονται αφορούν τις ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές και των δώδεκα υπαλλήλων, «κάτι που στη δημοσίευση της πράξης είναι ξεκάθαρο». «Έτσι, λοιπόν, οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας και εκ του πονηρού. Αρκεί να δει κανείς και τους υπογράφοντες για να καταλάβει ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνιδάκια. Ωστόσο, όλα τα νομοθετήματα έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια και δεν επιδέχονται διπλών και τριπλών ερμηνειών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα είναι ένα: Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν' αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις