ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Αναπόφευκτες οι εκλογές… μετά την ανατροπή της κυβέρνησης από την «πτέρυγα Λαφαζάνη»

Χρυσοβελώνη: Αναπόφευκτες οι εκλογές… μετά την ανατροπή της κυβέρνησης από την «πτέρυγα Λαφαζάνη»

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι οι εκλογές ήταν αναπόφευκτες "μετά την πολιτική και ψυχική διάσπαση που επήλθε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανατροπή της κυβέρνησης από την πτέρυγα Λαφαζάνη για καταφανώς ιδεοληπτικούς λόγους".

Σε δεύτερο επίπεδο, επισημαίνει ότι η προσφυγή στις κάλπες αφορά στο ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών με τους πολίτες να καλούνται να αποφασίσουν "εάν η σωστή επιλογή ήταν η "συνθηκολόγηση" και ο αναγκαστικός συμβιβασμός με τους εταίρους - δανειστές, ή η απόλυτη πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή. Και βεβαίως, ποια κόμματα εγγυώνται ότι μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο τέλος των μνημονίων με ασφάλεια, σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη".

Η κ. Χρυσοβελώνη, υπεραμύνεται της διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, προσθέτοντας ότι τα "κατεστημένα κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι", δεν μπορούν να κατηγορούν την απελθούσα κυβέρνηση, καθώς πέραν της αντίθεσής τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, "μας πίεζαν - με κινήσεις εντός και εκτός Ελλάδας - να υπογράψουμε άρον - άρον μια οποιαδήποτε συμφωνία".

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέρει ακόμα, ότι λόγω της "σκληρής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης", προκλήθηκαν ρωγμές στο νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία "δύσκολο και αναγκαστικό συμβιβασμό", που απέχει από το επιδιωκόμενο και επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η πλήρης στήριξη που παρείχαν οι ΑΝΕΛ στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, απέτρεψε τα σχέδια Σόιμπλε για εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη με ολέθρια αποτελέσματα.

"Η επιστροφή στη δραχμή που ονειρεύονται, αλλά δεν διακηρύσσουν ανοιχτά οι υπερασπιστές της, όπως το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, θα επέφερε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και θα οδηγούσε ακόμη περισσότερους Έλληνες στην ανεργία και τη φτώχεια. Παρότι η απόφαση που πήραμε ήταν δύσκολη, είμαστε περήφανοι για τη στάση μας. Μπορεί να συνθηκολογήσαμε, αλλά δεν παραδοθήκαμε, ούτε θα παραδοθούμε στους δανειστές μας", αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.

Υπογραμμίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν έγιναν και ούτε θα γίνουν ποτέ μνημονιακοί, η κ. Χρυσοβελώνη εκφράζει την πεποίθησή της ότι οι "πολίτες που μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα εκτιμήσουν την υπεύθυνη και πατριωτική στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποτελέσουμε τον σταθεροποιητικό παράγοντα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και να εγγυηθούμε την κυβερνητική σταθερότητα στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής και έντιμης διακυβέρνησης".

Σχετικές ειδήσεις