ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: «Η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ»

Βούλτεψη: «Η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ»

Αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση της ΝΔ και σε ερώτηση εάν, σε περίπτωση πρωτιάς του κόμματός της, θα επιχειρήσει ξανά το κλείσιμό της, σε ένα σχήμα, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε ξανά την ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ» ανέφερε η κ. Βούλτεψη σε συνέντευξή της «Στο κόκκινο».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτήν τη στιγμή δεν εφαρμόζεται ο νόμος Παππά στο νέο σχήμα, καθώς δεν έχουν επιστραφεί οι αποζημιώσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται έναντι.

Σε ερώτηση εάν, τελικά, ήταν σωστό το κλείσιμο της ΕΡΤ, η κ. Βούλτεψη σημείωσε: «Η ΕΡΤ δεν έπρεπε να κλείσει έτσι, με τη μία, αλλά όταν συνεχίζονται οι απεργίες τα Σαββατοκύριακα, στην πέμπτη, στην έκτη απεργία, προειδοποιείς, "παιδιά θα σας κλείσω"».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προχώρησε η ΝΔ στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ότι αυτή η ιστορία είναι όλη «ένα παραμύθι» γιατί στην ουσία δεν υπάρχουν άδειες, καθώς το σήμα είναι ψηφιακό.

Υποστήριξε, δε, ότι ο καθένας μπορεί να πάρει φάσμα από την DIGEA και χαρακτήρισε «καθαρές» τις διαδικασίες που επελέγη μονοπωλιακά για τον έλεγχο των συχνοτήτων, καθώς δεν υπήρξαν άλλες προσφορές.

Σχετικές ειδήσεις