ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συσπείρωση

Δημοσκοπήσεις: Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συσπείρωση

Ικανοποίηση υπάρχει στην Κουμουνδούρου τα τελευταία 24ωρα καθώς, όπως εκτιμούν, όλες οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν ότι "ξεπαγώνει" η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβαίνει η συσπείρωση του κόμματος.

ΠΩΣ «ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Έτσι για πρώτη φορά σε αυτήν την σύντομη εκλογική περίοδο καταγράφεται μια μικρή, αλλά εμφανής διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που ανεβάζει την αισιοδοξία και στην Κουμουνδούρου, που ευελπιστούν πλέον να αποκτήσουν "αέρα" αδιαφιλονίκητου φαβορί την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι επιβεβαιώνεται η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά στοιχεία διακυβέρνησης αλλά και σε αυτά που αφορούν στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Επίσης όπως τονίζουν, το "χαρτί Τσίπρα", που δεν φάνηκε στο πρώτο, διερευνητικό, debate των πολιτικών αρχηγών, θα εμφανιστεί και πάλι ισχυρό στο μεθαυριανό τετ α τετ με τον με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θα είναι και διαφορετικοί και όχι ασφυκτικοί οι όροι της νέας τηλεμαχίας...

Σύμφωνα με τους εκλογολόγους του κόμματος η πρωτιά και στις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο μόνο τυχαία δεν είναι. Και στις τρεις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σημαντικά την συσπείρωσή του σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, ενώ έχει ακόμα περιθώρια από την συγκεκριμένη δεξαμενή λίγο πριν μπούμε στην τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ακόμα υπογραμμίζουν τα χαμηλά ποσοστά της ΛΑ.Ε που φαίνεται να παλεύει για την είσοδο στη Βουλή, ενώ αντίθετη πορεία ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και την αρκετά καλή εμφάνισή του στο debate.

Μελετώντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων στην Κουμουνδούρου σημειώνουν:

* Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,2% η Ν.Δ φαίνεται να έχει πιάσει "ταβάνι" στη συσπείρωση με 80%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετά περιθώρια ακόμα καθώς η συσπείρωσή του είναι ακόμα στο 60% και το 14% των ψηφοφόρων του που τον είχε επιλέξει τον περασμένο Ιανουάριο δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

* Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα "Παραπολιτικά", ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 0,4% της ΝΔ, ενώ στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από μία εβδομάδα το προβάδισμα είχε η ΝΔ με διαφορά 0,6%.

* Τέλος, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρro Rata για την "Εφημερίδα των Συντακτών" όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ...ξεφύγει με προβάδισμα 5% καταλυτική είναι η παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα το 48% εκτιμά ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, το 5% ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, το 24% ότι πρώτη θα είναι η Ν.Δ. με μικρή διαφορά και το 2% η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά.

Σχετικές ειδήσεις