ΚΟΜΜΑΤΑ

Μεϊμαράκης σε Άνθιμο: Δεν θα πηγαίνεις μόνο στον Τσίπρα...

Μεϊμαράκης σε Άνθιμο: Δεν θα πηγαίνεις μόνο στον Τσίπρα...

Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα (12/09/2015) το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Μουσείο Φωτογραφίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση.

Οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν στον κ. Μεϊμαράκη τις θέσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εξάλλου, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συζήτησαν για το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

«Με πολύ σεβασμό επισκέπτομαι τον Παναγιώτατο. Ανεξαρτήτως, αν είναι προεκλογική περίοδος ή όχι, από τη στιγμή που θα ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ξεκινούσα από εσάς γιατί μας συνδέει μια μακρά, παλιά φιλία, γιατί θέλω την ευλογία σας για την περαιτέρω πορεία μας και γιατί, ταυτόχρονα, θέλω να δείξω τον σεβασμό μας στο μεγάλο κοινωφελές έργο, το οποίο επιτελείται σε μια περίοδο πολύ μεγάλης κρίσης, που εσείς ανιδιοτελώς δίδετε φροντίδα και ανοίγετε την αγκαλιά σας σε ανθρώπους, οι οποίοι την έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και που πολλές φορές η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως πρέπει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Άνθιμο.

«Με αυτές τις σκέψεις», πρόσθεσε, «ήρθα να πάρω την ευλογία σας, να εκπέμψω το μήνυμα ότι η Πολιτεία και η Εκκλησία μπορούν και πρέπει, έχοντας τους διακριτούς τους ρόλους, να συνεννοούνται, να συνεργάζονται, προς το καλό όλων, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα, να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης».

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον κ. Άνθιμο για τα καλά του λόγια, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και «για τις προτάσεις, τις οποίες μου δώσατε και οι οποίες θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη στο πρόγραμμά μας, που θα καταρτίσουμε ως κυβέρνηση, μεθαύριο, με τη θέληση του Θεού και τη θέληση των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη: «Ο Χριστός και η Παναγία και ο Άγιος Δημήτριος να είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία και όλα ειρηνικά και ευλογημένα για την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην αποψινή ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις 8 το βράδυ, και ο Μητροπολίτης ανταποκρίθηκε θετικά, με τον κ. Μεϊμαράκη να σχολιάζει με νόημα: «Δεν θα πηγαίνεις μόνο στον Αλέξη (Τσίπρα)».

Ρoή Ειδήσεων