ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι για Φαρμακονήσι: «Νηολόγιο τρόμου και φρίκης από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά»

Το Ποτάμι για Φαρμακονήσι: «Νηολόγιο τρόμου και φρίκης από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά»

«Σήμερα οι 28 νεκροί στο Φαρμακονήσι είναι πολλοί. Αύριο θα είναι λίγοι. Διότι θα ξεχαστούν. Και διότι κι άλλα θύματα θα προστεθούν σ' αυτό το νηολόγιο του τρόμου και της φρίκης από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά», τονίζει το «Ποτάμι».

Στην ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι «η Ευρώπη εξακολουθεί να κάνει μισή πολιτική. Και η Ελλάδα ούτε καν αυτήν. Η ανθρωποπλημμύρα των προσφύγων της Συρίας (αλλά και από το Ιράκ και το Αφγανιστάν) δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Ούτε με κροκοδείλια δάκρυα. Ούτε μονομερώς από ένα ή δύο πλούσια κράτη. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε συντονισμένες επιχειρήσεις ασφαλούς μεταφοράς και ένταξης των προσφύγων στις νέες τους πατρίδες. Πρέπει να υπάρξει διακριτός και ευέλικτος μηχανισμός στην καρδιά της Ευρώπης, που θα εφαρμόσει ουσιαστικές πολιτικές και θα συντονίσει τις εθνικές κυβερνήσεις χρηματοδοτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες μεταφοράς και φιλοξενίας των προσφύγων στα κράτη μέλη».
Σύμφωνα με το «Ποτάμι», «η νέα ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα μείζον πρόβλημα στο οποίο οι συνταγές απραξίας δεν έδωσαν λύση. Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή εντόπισε το μέγεθος του προβλήματος και έβαλε το προσφυγικό στην προεκλογική ατζέντα, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση. Οι επεξεργασμένες προτάσεις μας παραμένουν σε κάποια κυβερνητικά συρτάρια. Το Ποτάμι θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ώστε να μην γινόμαστε συνένοχοι της τραγωδίας των αθώων».

Σχετικές ειδήσεις