ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θήβα μιλά απόψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στη Θήβα μιλά απόψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θήβα, στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Δεν αποτελεί άποψη του ΚΚΕ πως η Ελλάδα πρέπει να ζει με δανεικά, ούτε ότι η Ελλάδα είναι "ψωροκώσταινα", τόνισε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως «τουναντίον, η Ελλάδα έχει βιομηχανική παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, έμπειρο και ικανό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και μια μεγάλη δυνατότητα να λύσει το διατροφικό της πρόβλημα και να κάνει και εξαγωγές».

«Αν όλα αυτά γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία, τότε μπορεί να αναπτύξει προς όφελος του λαού της, αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες και φυσικά να αναπτύξει ισότιμες και αμοιβαίες σχέσεις με άλλες χώρες» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε το ΚΚΕ να επιβάλλει κάποιες απόψεις μέσω της συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση, απάντησε ότι ο μύθος της «Αριστερής» ή όποιας άλλης κυβέρνησης που και τα κέρδη των μονοπωλίων θα ανακάμπτουν και οι δεσμεύσεις της ΕΕ θα υλοποιούνται και ο λαός θα περνάει καλά, με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, έχει πια καταρρεύσει. «Οι θέσεις μας μπορούν να υλοποιηθούν από τη λαϊκή διακυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, όταν ο ίδιος ο λαός το αποφασίσει και παλέψει γι' αυτό» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις