ΚΟΜΜΑΤΑ

Μεϊμαράκης: Ζητώ εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας

Μεϊμαράκης: Ζητώ εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας

Την εντολή του ελληνικού λαού για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, ζητεί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο «Έθνος», ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία».

«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν, δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο όπως ο Αλέξης Τσίπρας», προσθέτει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ καταστά σαφές πως, μπορεί να δεσμεύονται όλες οι δυνάμεις από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, όμως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι φέρνουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει», αναφέρει και εξηγεί πως η κυβέρνηση που θα επιδιώξει να σχηματίσει, αναλαμβάνοντας την εντολή ως πρώτο κόμμα στις εκλογές «θα έχει τον χαρακτήρα Εθνικής Ελλάδος. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε, δεν περισσεύει κανείς».

«Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα», σημειώνει.