ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκλογές 2015 – Δραγασάκης: Δύναμη σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 – Δραγασάκης: Δύναμη σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη σταθερότητας επεσήμανε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ εκτίμησε ότι η Ν.Δ. είναι «σε κρίση ταυτότητας, με ασαφές στίγμα και μεταβατικό πρόεδρο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Δραγασάκης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, μετεκλογικά. «Αυτό που χρειάζεται είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Η κυβέρνηση σωτηρίας είναι η συνέχιση της προσπάθειας για αριστερή παρένθεση», τόνισε ακόμη ο κ. Δραγασάκης.

Επίσης έκανε λόγο για ριζική ανανέωση και κατάργηση του μπόνους για το πρώτο κόμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη σταθερότητας για δύο λόγους. Οι διαφορές στο εσωτερικό του είναι γνωστές και δημόσιες, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει στη ΝΔ που κανείς δεν ξέρει αν είναι νεοφιλελεύθερη ή δεξιά».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ελευθερία που έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως υπόκειται στους συλλογικές κανόνες.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ο ίδιος ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών το είπε ο πρωθυπουργός το λέω και εγώ».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα στη συμφωνία, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, το χρέος, καθώς επίσης και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα.