ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Μπακογιάννη-Μπαλάφα για την εφαρμογή του μνημονίου

Αντιπαράθεση Μπακογιάννη-Μπαλάφα για την εφαρμογή του μνημονίου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την εφαρμογή του μνημονίου την επομένη των εκλογών ο Γιάννης Μπαλάφας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε μέσα από το σκληρό εκβιασμό ή περνάτε στη δραχμή, σας διώχνουμε στη δραχμή με άτακτη χρεοκοπία ή υπογράφετε αυτή τη συμφωνία, που νομίζω ότι όλοι οι παρόντες και οι παρούσες σήμερα και όχι μόνο λένε ότι καλά την υπογράψατε δεν μπορούμε να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία να κάνουμε το χατίρι του κ. Σόιμπλε, περιλαμβάνει ζητήματα τα οποία δεν μας καλύπτουν», είπε ο κ. Μπαλάφας.

mega LARGE t 53761 1375282 type12250

Και συνέχισε: «Εμείς σε αντίθεση με άλλους δεν έχουμε πει ότι το μνημόνιο είναι ευλογία. Δεν έχουμε πει ποτέ ότι αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε. Πλευρές της συμφωνίας που υπογράψαμε δεν μας καλύπτουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα της τηρήσουμε. Εδώ είναι μια αντιφατική κατάσταση την οποία πρέπει να δούμε».

Ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματιστεί σίγουρα κυβέρνηση και αναγνώρισε ότι με τη ΝΔ μπορούν να υπάρξουν «επιμέρους συγκλίσεις» αλλά η χώρα «δεν μπορεί να κυβερνηθεί από δυο κόμματα με διιστάμενες απόψεις», ενώ η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο (υπέγραψαν) ένα πολύ δύσκολο μνημόνιο».

«Έχουμε από τη μια μεριά αυτή τη συμφωνία που πρέπει να εφαρμοστεί και από την άλλη μεριά την ανάγκη μιας σταθερότητας. Αυτοί οι επτά μήνες ήταν εξαιρετικά αποτυχημένοι. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, ουσιαστικά παίζουμε για την πρωτιά. Τη Δευτέρα το πρωί πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση. Με πρωτιά της ΝΔ η κυβέρνηση θα είναι σταθερή. Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι που το λέω υπάρχει σήμερα που μιλάμε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ομάδα η οποία λέει ότι δεν θα ψηφίσει εφαρμοστικούς νόμους. Ξαναμπαίνουμε σε περιπέτειες και για αυτό η ΝΔ προτείνει τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με ανθρώπους πεπειραμένους που ξέρουν», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Σχετικές ειδήσεις