ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέφυγε την παγίδα Σόιμπλε

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέφυγε την παγίδα Σόιμπλε

Στη διαβεβαίωση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαπραγματευθούν σκληρά για να ελαφρύνουν το μεγάλο κομμάτι του λαού που έπεσε θύμα της κρίσης, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη (16/09/2015) ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

«Αποδείξαμε τους επτά μήνες της διαπραγμάτευσης ότι ''ματώσαμε'' αλλά καταφέραμε πάρα πολλά. Η έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, το τριετές πρόγραμμα, το πακέτο Γιούνκερ των 35 δισεκατομμυρίων, η ρύθμιση των ''κόκκινων'' δανείων είναι ορισμένα ζητήματα με τα οποία αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε - και θα διαπραγματευτούμε σκληρά - για να ελαφρύνουμε εκείνους οι οποίοι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της κρίσης», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι οι επτά μήνες διαπραγμάτευσης «ήταν σκληροί» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή η Ιστορία θα αποκαλύψει τις πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση και θα δει ότι το κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ένα κλίμα που θα οδηγούσε στη λύση Σόιμπλε, δηλαδή στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μετατροπή της χώρας σε μια 'αποθήκη ανθρώπων'».

Ο κ. Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προέταξε ως επείγοντα προς επίλυση θέματα την επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση της ανεργίας, την επαναλειτουργία της οικοδομής, τη δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και την παραμεθόριο και την παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο εξής οι ΑΝΕΛ μπορούν να βοηθήσουν και στο τεχνικό επίπεδο της διαπραγμάτευσης.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό επεσήμανε ότι αποτελεί συνολικό ζήτημα της ΕΕ και η λύση συνίσταται στην επιστροφή των προσφύγων στο σπίτι τους.

Τέλος, ο κ. Καμμένος σε υπερψήφιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως αποδεδειγμένης δύναμης σταθερότητας και σε κυβερνητικό επίπεδο και ως δύναμης εγγύησης σειράς σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τη χώρα.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις