ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι ο λαός θα βγει όρθιος από την κρίση

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι ο λαός θα βγει όρθιος από την κρίση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση», υπογραμμίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στο τέλος της τετραετίας «το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

«ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ», ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσίπρας λέει πως «με νίκη της Νέας Δημοκρατίας, το κερδισμένο έδαφος θα χαθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ΝΔ «κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά» και απορρίπτει το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας, καθώς όπως υποστηρίζει θα ακυρώσει «την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα νομοθετήματα που θα προωθήσει, σημειώνει: «Αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που είχαμε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα. Έχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων. Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές».

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συμπύκνωσε το αίτημα και την προσδοκία του ελληνικού λαού για μια διαφορετική πορεία, κόντρα στη λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές. Σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος προχώρησαν», υπογραμμίζει.

«Είναι βέβαια δεδομένο ότι πολλά από αυτά που είπαμε δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, όπως για παράδειγμα στο χώρο της αγοράς εργασίας, όπου θα διεκδικήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, αλλά και στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις