ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζοσπαστικές προτάσεις Καμμένου για την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Ριζοσπαστικές προτάσεις Καμμένου για την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Ο Πάνος Καμμένος έχει αποδείξει με την πολιτική του διαδρομή πως πάνω απ΄όλα και πέρα από κάθε ίχνος μικροκομματικών σκοπιμοτήτων θέτει τα συμφέροντα της πατρίδας, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα με την ανάπτυξη του προγράμματος των ΑΝΕΛ για την υγεία, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέδειξε για μία ακόμα φορά, ότι ηγείται ενός πραγματικά πατριωτικού κόμματος, που τολμά και προτείνει λύσεις για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να στηριχτεί η οικονομία στις εγχώριες δυνάμεις της και όχι στα... δανεικά του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της σημερινής (17/09/2015) συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε μία σειρά από προτάσεις, με στόχο να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως κυβερνητικούς εταίρους. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε σε τομείς, η ανάπτυξη των οποίων είναι απαραίτητη για την επιβίωση μίας χώρας, όπως η ενέργεια, η αμυντική βιομηχανία, η παραγωγή φαρμάκου και τα τρόφιμα με την αγροτική παραγωγή.

Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση της εφημερίδας «Το Χωνί», ο κ. Καμμένος παρουσίασε τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να αναδειχθεί σε πραγματικό, βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ρόλος που της αποδίδεται άλλωστε από μία σειρά οικονομικές μελέτες. Ενός τομέα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διέλυσαν, υλοποιώντας τα ξένα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι δανειστές και η Μέρκελ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος τολμούν, σε μια περίοδο που η υγεία των Ελλήνων και το ελληνικό φάρμακο δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα και προτείνουν λύσεις τέτοιες που αν υλοποιηθούν θα προσφέρουν ανάσα και στην οικονομία της χώρας, αφού η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.

Η πρώτη αναγκαία παρέμβαση, κατά τον κ. Καμμένο, αφορά στο θέμα του rebate. «Το rebate στα φάρμακα είναι από 15% έως 25% ανάλογα με τις πωλήσεις. Το rebate για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προτείνουμε να είναι στο μηδέν τοις εκατό, για τα φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα. Αν δεν ισχύσει για τα φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα -και τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές τις φαρμακοβιομηχανίες- τότε θα πάμε στη λύση των προηγούμενων υπουργών με τα γενόσημα από την Ινδία, το Άμπου Ντάμπι και το Πακιστάν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απαντώντας στη σχετική ερώτηση που του τέθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν σε αυτήν, το πρόβλημα της καταστροφικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «χαράτσι» του clawback, το ποσό δηλαδή που επιστρέφουν οι φαρμακοβιομηχανίες στο κράτος για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης. Κύριος υπαίτιος για την υπέρβαση της δαπάνης είναι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστος, επομένως θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός για αυτήν την κατηγορία σκευασμάτων και ξεχωριστός για τα υπόλοιπα, άρα και δύο κατηγορίες clawback αντίστοιχα.

Επίσης, ο κ. Καμμένος ζήτησε την εξαίρεση του κόστους των εμβολίων, καθώς και του ΦΠΑ από τη φαρμακευτική δαπάνη, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Με τις παρεμβάσεις αυτές, θα υπάρχει «η δυνατότητα, να δώσουμε στις φαρμακοβιομηχανίες μία ανάσα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη συνέχεια, έκανε λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης της βιομηχανίας γενικότερα, με δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης για βιομηχανίες που θα εγκατασταθούν σε κλειστά βιομηχανικά πάρκα, για την αμυντική βιομηχανία και τις συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με μία σειρά από χώρες, για τις δυνατότητες ανάπτυξης των ναυπηγείων, καθώς και των υποδομών ενέργειας, όπως τις εξέδρες φυσικού αερίου και πετρελαίου. Για το ζήτημα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, πρότεινε τη διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηρόδρομο, στην προοπτική της αποκρατικοποίησής τους, ώστε «να φεύγουν από εκεί τα φρούτα κατευθείαν και να πηγαίνουν στη Ρωσία».

«Εμείς, ως ένα κίνημα το οποίο πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία, θα βοηθήσουμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένας λόγος για τον οποίο ζητάμε την ψήφο των πολιτών» είπε ο κ. Καμμένος.

Χωρίς να αποποιείται το κόστος το οποίο ανέλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όταν αποφάσισαν να στηρίξουν τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Ξέρουμε ότι έχουμε στενοχωρήσει πολλούς από τους πολίτες που μας ψήφισαν τον Ιανουάριο. Εκείνο το βράδυ που αποφασίσαμε ότι θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αποφασίσαμε να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας, τη συνείδησή μας, και τις αρχές μας. Θα ήταν πολύ εύκολο για εμάς να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά προτιμήσαμε να στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια δύσκολη στιγμή, γιατί έτσι στηρίξαμε την Ελλάδα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί».

Σε αντίθεση με τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κατέστρεψαν τη χώρα λέγοντας «ναι» σε όλα και χωρίς να αρθρώνουν λόγο στις απαιτήσεις των δανειστών, ο κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτίμησαν να επωμιστούν το κόστος για μην καταρρεύσει η πατρίδα, διαθέτοντας ωστόσο αποθέματα ήθους και προτάσεων που μπορούν να δώσουν λύση. Την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στους ΑΝΕΛ στις 25 Ιανουαρίου, ζητά ο Πάνος Καμμένος από τον ελληνικό λαό να εκφράσει ξανά. «Εγώ τους ζητώ να με εμπιστευθούν γιατί εκείνη τη στιγμή επέλεξα να μην πυροβολήσω τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Η συνολική στάση του ως πολιτικού, από τη στιγμή της αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία των μνημονίων μέχρι και σήμερα, θα κρίνουν οι πολίτες στις 20 Σεπτεμβρίου και είναι σίγουρο ότι η στάση αυτή θα ανταμειφθεί.

Οι παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου και οι προτάσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και το ελληνικό φάρμακο, τυγχάνουν της απόλυτης αποδοχής των ανθρώπων του χώρου της υγείας. Είναι, άλλωστε η πρώτη φορά που ελληνικό κόμμα προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αποδεικνύοντας ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν την πατριωτική επιλογή, που θα μπορέσει σε μια νέα κυβέρνηση με τη δική της συμμετοχή, να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας, των Ελλήνων και όχι των δανειστών, του ΔΝΤ και της Μέρκελ, που αποδειγμένα πλέον, εισέβαλαν στη χώρα μας για να διαλύσουν οτιδήποτε μπορεί να αναπτυχθεί.

Σχετικές ειδήσεις