ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Ο λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση των φαύλων

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Ο λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση των φαύλων

Ο ελληνικός λαός, «με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τα σχέδια για μια Ελλάδα - καθαρτήριο της ΝΔ και της παλιάς φαυλότητας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Χωνί».

«ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΧΩΝΙ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που η Αριστερά αναδείχτηκε στην κυβέρνηση, οι πιο στυγνοί από τους δανειστές, τα κυκλώματα της διαπλοκής και της διαφθοράς και το παλιό πολιτικό κατεστημένο ξεκίνησαν την εκστρατεία της αριστερής παρένθεσης, εκστρατεία που συνέχισε προεκλογικά η ΝΔ και οι σύμμαχοί της, επιδιώκοντας «να σβήσουν την ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, ότι τα πράγματα όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορούν να αλλάξουν».

xoni

«Αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τα σχέδια για μια Ελλάδα-καθαρτήριο της ΝΔ και της παλιάς φαυλότητας. Γιατί χρειαζόμαστε ανόρθωση της κοινωνίας και της Ελλάδας, κι όχι παλινόρθωση των φαύλων».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Η εκστρατεία της αριστερής παρένθεσης άρχισε από την πρώτη στιγμή που η Αριστερά αναδείχτηκε στην κυβέρνηση με την ψήφο του λαού. Οι πιο στυγνοί από τους δανειστές, τα κυκλώματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, και το παλιό πολιτικό κατεστημένο, έσπευσαν να συμπήξουν ένα άτυπο αλλά υπαρκτό "μαύρο μέτωπο" για να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και των συμμάχων της ήταν συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Προσπάθησαν να δυσφημίσουν τη σκληρή διαπραγμάτευση, να μηδενίσουν την αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, να διαβάλουν το δημοψήφισμα. Να δείξουν ότι η αντίσταση που εμείς εκπροσωπούμε είναι επιζήμια, και η υποταγή που αυτοί εκπροσωπούν είναι ο μόνος δρόμος.

Δεν επιδιώκουν απλώς να κλείσουν την "αριστερή παρένθεση". Επιδιώκουν να κλείσουν ξανά τον ελληνικό λαό στα τείχη της φαυλότητας, των κυκλωμάτων, της διαπλοκής, της ανάδειξης της θέλησης των δανειστών σε υπέρτατο νόμο.

Να σβήσουν την ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, ότι τα πράγματα όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορούν να αλλάξουν.

Αυτό ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τα σχέδια για μια Ελλάδα-Καθαρτήριο της ΝΔ και της παλιάς φαυλότητας.

Γιατί χρειαζόμαστε ανόρθωση της κοινωνίας και της Ελλάδας, κι όχι παλινόρθωση των φαύλων».