ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες να με κρίνουν για τη διαδρομή μου, όχι για το όνομά μου

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες να με κρίνουν για τη διαδρομή μου, όχι για το όνομά μου

«Αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ.

Τόνισε όμως ότι τιμά την ιστορία της οικογένειάς του και ότι δεν θέλει «να αλλάξει όνομα» και πρόσθεσε «Οι πολίτες θέλω να με κρίνουν για το βιογραφικό μου, τις σπουδές μου και την επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή και όχι το όνομά μου».

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου στη Ν.Δ. δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως είναι «φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας».

«Δεν θέλω μια Νέα Δημοκρατία με ποσοστώσεις δεν είναι καλό αυτό για το κόμμα», πρόσθεσε και επανέλαβε πως «δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε μια σταδιακή πορεία φθοράς, καθώς έχουμε πάρει διαζύγιο από παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην ιδεολογία του κόμματος, ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. είναι «ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα που αντιμάχεται το λαϊκισμό και πρεσβεύει τον ορθό λόγο».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Δ. Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι μια ενδεχόμενη συμμαχία με τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν παρά φύση και είναι ο ίδιος ο οποίος επέλεξε να βάλει στην Κυβέρνησή του έναν άνθρωπο του οποίου οι θέσεις οι αντισημιτικές και οι ομοφοβικές ήταν απολύτως γνωστές».

Τέλος υποστήριξε πως «όσο αποκαλύπτονται και οι πτυχές των βιογραφικών των στελεχών της νέας κυβέρνησης θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέγαμε προεκλογικά ότι είναι παντελώς ανίκανη να εφαρμόσει το πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις