ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Ανοίγει τα χαρτιά του» ο Μεϊμαράκης

ΝΔ: «Ανοίγει τα χαρτιά του» ο Μεϊμαράκης

Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ, με το βλέμμα στραμμένο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του» εντός των επόμενων ωρών.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή (02/10/2015), ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα, εφόσον ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος θέσει τελικά υποψηφιότητα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε το Σάββατο, μέσω διαδικτύου, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ και είναι ο δεύτερος – «επίσημος» - υποψήφιος, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, ο 37χρονος περιφερειάρχης θα μεταβεί στην Αθήνα έως αύριο, Τρίτη (29/09/2015), προκειμένου να καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος - και φυσικά τη λίστα με τις απαραίτητες 50 υπογραφές.

Εκτιμάται, δε, ότι στη μάχη θα βρεθεί τελικά και ο Μάκης Βορίδης, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βασίλη Κικίλια.

Σχετικές ειδήσεις