ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφείς αιχμές Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου

Σαφείς αιχμές Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου

«Λοιπόν, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!».

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ατάκα του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου από την ταινία «Ο Ατσίδας» του 1961 περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τα... μαχαίρια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν βγει για τα καλά, με τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζουν - στο παρασκήνιο - έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαμιμίκος φέρεται να στηρίζει – και πάλι παρασκηνιακά - την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη χαρακτήριζαν «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έκαναν επ’ αυτού συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι σημερινές (29/09/2015) σαφείς αιχμές του κ. Μεϊμαράκη κατά του γραμματέα του κόμματος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την είσοδό του στα γραφεία της ΝΔ, κατά πόσο ο κ. Παπαμιμίκος μπορεί να διασφαλίσει τις διασικασίες εκλογής νέου προέδρου, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι «δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος και προεδρεύει».

Εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι ανακοινώσεις για αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, πρόταση και υπογραφές.

«Θα ήταν εύκολο να πω το "ναι" ή το "όχι", όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφαση μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί και ειδικότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν».

Δυσαρέσκεια και από την πλευρά Μητσοτάκη

Στο «θέμα Παπαμιμίκος» παρενέβη και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον γραμματέα της ΝΔ, έλεγαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».

Σχετικές ειδήσεις