ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΕ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

ΛΑΕ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Η μόνη νησιωτική περιοχή της Ευρώπης όπου δεν θα ισχύει μειωμένος ΦΠΑ θα είναι τα νησιά της Ευρώπης, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

Με αφορμή την έναρξη ισχύος του μέτρου για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε έξι νησιά, η Λαϊκή Ενότητα σημείωσε: «Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει το κόστος ζωής των λαϊκών στρωμάτων και θα έχει αλυσιδωτά αποτελέσματα στις τοπικές οικονομίες που ήδη πληρώνουν ακριβά την ύφεση και τα λουκέτα, την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να πιάσει τους στόχους που επιβάλουν οι δανειστές μέσα από τη καταιγίδα φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας ανενόχλητο το μεγάλο κεφάλαιο να φοροδιαφεύγει και να διοχετεύει πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους και off-shore εταιρίες. Πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται σαφές ότι ήταν κενές περιεχομένου οι προεκλογικές εξαγγελίες για «παράλληλο πρόγραμμα» και «ισοδύναμα», μια που το μόνο «προεκλογικό πρόγραμμα» που θα εφαρμοστεί θα είναι το ίδιο το Μνημόνιο» υπογραμμίζει επίσης.

Μάλιστα κατηγορεί τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αναφέροντας «Θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε: τώρα πλάκα μας κάνετε; Διότι όταν ψήφιζαν όλοι μαζί το συγκεκριμένο μέτρο, το να έρχονται εκ των υστέρων και να κάνουν κριτική, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί».

Σχετικές ειδήσεις