ΚΟΜΜΑΤΑ

Στ. Θεοδωράκης: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Κάποιοι για να δώσουν μια ελπίδα στον κόσμο, διαδίδουν ότι ο Τσίπρας έχει εναλλακτικές. Υπάρχει το Ποτάμι - υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Ας μας προσπεράσουν λοιπόν εμάς. Και ας πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ - που έχει και κυβερνητική εμπειρία - στην άλωση του κράτους. Εμάς, ο ρόλος μας στη Βουλή θα είναι άλλος. Αντιπολίτευση - προτάσεις, αντιπολίτευση - προτάσεις. Αν και εφόσον υπάρχει κάτι σωστό θα το ψηφίσουμε»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που μετείχαν και κομματικά στελέχη, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα μπεί σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης, σκληραίνοντας την στάση του και προμηνύοντας υψηλούς ανμτιπολιτευτικούς τόνους, έθεσε δύο όρους για να ψηφίσει τον Νίκο Βούτση για τη θέση του Προέδρου της Βουλής: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και ότι θα ξεκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση,ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική. Κάλεσε δε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να τηρήσουν την ίδια στάση.

Αρνητικός όμως ήταν και στα σενάρια για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Σε παζάρια, συγκολλήσεις μηχανισμών, εμείς δεν συμμετέχουμε. Ούτε είμαστε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν κάποιοι το κυβερνητικό τους παρελθόν. Είναι προκλητικό αυτοί που δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις όλα τα χρόνια που ήταν στην εξουσία, να μιλούν σήμερα για μεταρρυθμίσεις, χαρακτηριστικά".

Με αυτοκριτική διάθεση ανέλαβε σημαντικό μέρος της εκλογικής αποτυχίας του Ποταμιού λέγοντας ότι: «Με ρωτάνε κάποιοι αν όντως σκέφθηκα την Κυριακή το βράδυ να παραιτηθώ. Το βράδυ όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα ένιωσα αμήχανος μπροστά στους εκατοντάδες χιλιάδες που μας ψήφισαν. Σας τα είχα παρουσιάσει όλα πιο εύκολα. Και αναρωτιόμουν την χάσαμε την μάχη ή είναι μια προσωρινή υποχώρηση;», είπε ενώ σε αλλο σημείο πρόσθεσε: «Κάναμε ένα λάθος και μάλλον για αυτό το λάθος ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Θεώρησα δεδομένο ότι οι άνθρωποι που είναι σαν εμάς, θα κοιτάξουν με προσοχή το Ποτάμι και θα καταλάβουν την αλήθεια του. Εκεί δεν τα καταφέραμε. Οι ριγμένοι των 30 τελευταίων ετών δεν μας πίστεψαν».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: «δεν έβαλε μυαλό από τις καταστροφές που προξένισε το πρώτο επτάμηνο του 2015. Τα ίδια αποτυχημένα πρόσωπα στους ίδιους ρόλους», είπε ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστροφής των επιόρκων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους αθώωσε.

«Πρώτη φορά αριστερά αλλά πάντα "συγκάλυψη και διαφθορά". Ποιος πλέον θα καταγγείλει τη διαφθορά όταν βλέπει ότι οι παράνομοι δεν τιμωρούνται; Τι μήνυμα στέλνουμε στους δημόσιους υπάλληλους που είναι εντιμοι και συνεπείς; Αλλά είπαμε, οι πελάτες πάνω απ όλους. Και διαφθαρμένοι να είναι, πελάτες είναι»,σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι προτεραιότητα του κόμματος του θα είναι να πείσει τον κόσμο ότι το Ποτάμι αξίζει να είναι η πρώτη κι όχι η δεύτερη επιλογή του, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η πορεία προς το συνέδριο θα ενισχύσει το Ποτάμι.