ΚΟΜΜΑΤΑ

Βαρεμένος για βουλευτικά προνόμια: «Είμαι διατεθειμένος να ακούσω και να δεχτώ οτιδήποτε»

Βαρεμένος για βουλευτικά προνόμια: «Είμαι διατεθειμένος να ακούσω και να δεχτώ οτιδήποτε»

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να αποτυπωθεί η γνώμη της κοινωνίας για το τι πρέπει να έχει ακριβώς στη διάθεσή του ο βουλευτής, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση, ευνοϊκή περαιτέρω, μεταξύ αυτού και των απλών πολιτών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, αναφερόμενος στα βουλευτικά προνόμια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Βαρεμένος τόνισε: «Οπωσδήποτε έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση την πρόθεσή της για τη φορολογία. Πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτως ώστε και να εμπεδωθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης και ο βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του». «Κατά καιρούς υπάρχει ένας λιθοβολισμός, κατά τη γνώμη μου, άδικος. Οι βουλευτές, για να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, οι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μισά χρήματα, περίπου, παρακρατούνται είτε για την αλλαγή είτε για το κόμμα» πρόσθεσε.

«Μπορούμε να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε αν πρέπει ο βουλευτής να έχει συνεργάτη, θα το συζητήσουμε κι αυτό. Το έχω συζητήσει και με συναδέλφους από άλλα Κοινοβούλια, για παράδειγμα, στη γειτονική μας Ιταλία, όπου ο βουλευτής παίρνει 12.000 ευρώ το μήνα και δεν έχει υποχρέωση το κράτος να του παράσχει συνεργάτη. Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να ακούσω και να δεχτώ οτιδήποτε υποδειχθεί, ειλικρινά, προκειμένου να σταματήσει μια για πάντα αυτή η συζήτηση», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ρoή Ειδήσεων