ΚΟΜΜΑΤΑ

ΝΔ: Κόστος και ημερομηνία τα βασικά προβλήματα των εσωκομματικών εκλογών

ΝΔ: Κόστος και ημερομηνία τα βασικά προβλήματα των εσωκομματικών εκλογών

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι τα βασικά προβλήματα στα οποία καλείται να βρει λύση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα (06/10/2015), ενόψει της ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος.

Πιθανές ημερομηνίες για τον πρώτο γύρο των εκλογών θεωρούνται η 25η Οκτωβρίου (1η Νοεμβρίου ο β' γύρος) και η 15η Νοεμβρίου (22 Νοεμβρίου ο β' γύρος).

Ωστόσο, όπως αναφέρουν «τα Νέα», για την ημερομηνία των εκλογών δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, προτού η εταιρεία που θα αναλάβει να συνδέσει ηλεκτρονικά τα εκλογικά τμήματα και να εγγυηθεί ένα μίνιμουμ αξιοπιστίας στην ψηφοφορία, δώσει τα δικά της χρονοδιαγράμματα.

Σε σημαντικό αγκάθι έχει αναδειχθεί και το θέμα του κόστους συμμετοχής στις εκλογές, καθώς η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς εκλογικούς καταλόγους.

Το 2009 κάθε ψηφοφόρος, οργανωμένο μέλος ή απλός φίλος της ΝΔ, κατέβαλε δύο ευρώ - και αυτό ήταν η μοναδική υποχρέωση για τη συμμετοχή του.

Τώρα, η ΚΕΦΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωρίσει τα κομματικά μέλη από τους λοιπούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα.

Το σκεπτικό είναι ότι η ακριβότερη ψήφος θα αποτρέψει όσους ψηφοφόρους θα επιχειρούσαν... πολλαπλές διαδρομές στα εκλογικά τμήματα.

Ρoή Ειδήσεων