ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Αλλαγή στη ΝΔ και στη νοοτροπία της παράταξης

Τζιτζικώστας: Αλλαγή στη ΝΔ και στη νοοτροπία της παράταξης

Αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία, αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξης, ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με υποστηρικτές του στα γραφεία που άνοιξε για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Είστε οι άνθρωποι που μαζί ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια απέναντι σε όλους και όλα, απέναντι στα συστήματα, να δώσουμε μια μάχη για τους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, και πρόσθεσε: «Μια μάχη μόνοι μας, που η μόνη δύναμη μας ήταν οι πολίτες. Κι αυτή τη μάχη την κερδίσαμε. Κι έτσι σήμερα ζήτησα να βρεθούμε εδώ ξεκινώντας αυτή την πορεία στη Βόρεια Ελλάδα για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Γιατί αυτή η πορεία δεν είναι μια πορεία μέχρι τις εκλογές. Είναι μια πορεία και μετά τις εκλογές, και κυρίως μετά τις εκλογές, όπου θα πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές. Αλλαγές στην κατεύθυνση της ανανέωσης, όχι τόσο και μόνο σε πρόσωπα, αλλά σε νοοτροπία».

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα η παράταξή μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη θέση μετά από τόσες απανωτές ήττες. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε. Η σημερινή μας συνάντηση, δεν είναι παρά η αρχή της μεγάλης αλλαγής που πρέπει να έρθει. Αλλαγή στη Ν.Δ. , αλλαγή στη νοοτροπία της παράταξής μας για να αλλάξουμε τελικά πρώτα όλοι εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και όλη τη χώρα».

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. Αναστάσιος Καρυπίδης (Σέρρες), Ευθύμιος Καρανάσιος (Χαλκιδική), οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης του κ. Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές του 2014 "Αλληλεγγύη".

Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και άκουσε τα αιτήματα τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η περίπτωση της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές είναι ένα "περίτρανο" παράδειγμα πως ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις και σημείωσε: «Εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις , αρκεί να μην βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των συνανθρώπων μας». Πρόσθεσε πως οι δικαστικές αποφάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων από την εν λόγω επένδυση και δήλωσε ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια των μεταλλωρύχων.

Σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας θα περιοδεύσει στο νομό Ημαθίας και αύριο στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας.

Σχετικές ειδήσεις