ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα η εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής

Newsbomb

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα η εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής

Συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή (11/10/2015) με τοποθετήσεις μελών οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τη συμπλήρωση των κενών θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση της ομάδας περί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα, ενώ παράλληλα τονίζεται η θέση για τήρηση του μνημονίου, αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.

Εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, τον Φεβρουάριο, στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των 30.000 μελών του, δηλαδή όσων πήραν μέρος στις διαδικασίες του 2012.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από την Κεντρική Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως:

1. Κεντρική πολιτική καμπάνια για οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ

2. Ίδρυση Οργανώσεων Μελών σε κάθε πρώην καποδιστριακό δήμο

3. Ίδρυση Ο.Μ. σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο

4. Λειτουργία και ουσιαστική δράση συνδικαλιστικής παράταξης στον εργατοϋπαλληλικό, τον αγροτικό, τον επιστημονικό και τον χώρο των μικρομεσαίων.

5. Ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Νεολαίας. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλει στην διεξαγωγή της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα εντός του Νοεμβρίου.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved