ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Μπαλτάς στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Μπαλτάς στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης και την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, εγκρίθηκε η συμμετοχή, ως κυβερνητικά στελέχη στην ΠΓ, των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Αριστείδη Μπαλτά. Λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο Παιδείας, ζήτησε και δεν θα συμμετέχει ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν επίσης στην πρόταση του κ. Τσίπρα.

psifodeltio

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

Το πολιτικό σκεπτικό για τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στο Όργανο σχετίζεται με την καλύτερη διασύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση, αλλά και με την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της ΠΓ.

Στην 17μελή, δε, σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ, Παναγιώτης Ρήγας. Δεδομένου ότι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος δεν θα παραμείνει μέλος της ΠΓ, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της ΠΓ με την ανάδειξη νεότερων στελεχών, οι θέσεις προς κάλυψη για τις οποίες διεξήχθη η ψηφοφορία ήταν συνολικά οκτώ.

Μετά τη συμπλήρωση των μελών της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ως εξής:

1) ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
2) ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3) ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΗΣ
4) ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
6) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
7) ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
8) ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ
9) ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
10) ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11) ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
12) ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
13) ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
14) ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
15) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
16) ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
17) ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ

Υποψήφιοι ήταν οι: Μαρία Γκασούκα, Κώστας Γκουτζαμάνης, Χαράλαμπος Γολέμης, Δημήτρης Δημητριάδης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Πέτρος Καλκανδής, Πέτρος Καραγεώργος, Αντώνης Κοτσακάς, Χαρά Ματσούκα, Στέλιος Παππάς, Νίκος Παυλίδης, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Σκορίνης, Στάθης Στασινός, Δημήτρης Στούμπος, Πάνος Τριγάζης, Μιχάλης Υδραίος, Μαρίκα Φραγκάκη.

Σχετικές ειδήσεις