ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Μπορούμε να πετύχουμε μία άλλη μορφή... κουρέματος του χρέους

Παπαδημούλης: Μπορούμε να πετύχουμε μία άλλη μορφή... κουρέματος του χρέους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ουσιαστικό κούρεμα του δημόσιου χρέους "και με άλλη μορφή" πέραν της κλασικής δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η μορφή; Μια πολύ μεγάλη περίοδος χάριτος, σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων και μια πολύ μακρά περίοδος ωρίμανσης και αποπληρωμής του χρέους», εξήγησε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν περιμένει κανένα θαύμα, αφού είναι ολοφάνερο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει από την πρώτη στιγμή. Όταν το πρωτοείπαμε μας έλεγαν "απαγορεύεται και να το λέτε γιατί δεν είστε πατριώτες και δυσκολεύετε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας".

Η διαφορά τώρα, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όλοι ομολογούν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό».

Στόχος οι επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στην πενταετία

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ακόμη ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ, όχι μόνο από κοινοτικά κονδύλια ή δημόσια, που δεν είναι και πολλά, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις, με κεφάλαια που θα προέλθουν τόσο απ' έξω, όσο και από αυτά που βρίσκονται παραχωνιασμένα εδώ και εκεί, προκειμένου να ανακτήσουμε την αποεπένδυση που υπήρχε στα πέντε χρόνια του μνημονίου».

Για τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Ερωτηθείς για τα γερμανικά ξενοδοχεία που εδρεύουν στις ακτές της Τουρκίας και την επίπτωση που μπορεί να έχει για την ελληνική πλευρά η επιβολή του ΦΠΑ στη διανυκτέρευση, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Διαψεύστηκε η θεωρία ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα διαλυθεί ο τουρισμός. Το επιχείρημά μου είναι ότι τη χρονιά αυτή του τουριστικού ρεκόρ, που νησιά-διαμάντια τουριστικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη "βούλιαξαν", είχαμε απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ».

Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, που προκύπτει από την αναβάθμιση στη λαϊκή κάλπη, είναι εξίσου δημοκρατικός και πιο συνεκτικός, αλλά πρέπει να γίνει ένα πιο μεγάλο και μαζικό κόμμα, πιο ανοιχτό στην κοινωνία και ουσιαστικά ενιαίο.

«Κατά τα άλλα δεν φοβάμαι, πιστεύω ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ενωμένος, πολύ πιο ώριμος και όλοι οι βουλευτές του εκλέχθηκαν όχι απλώς με τη δέσμευση να τηρήσουν και να στηρίξουν τη συμφωνία, αλλά με πλήρη επίγνωση του τι καλείται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό τιμόνι: να εφαρμόσει τη συμφωνία που πέτυχε με τα συν της και τα πολλά πλην της όσο το δυνατόν καλύτερα και δικαιότερα».

πηγη Πρακτορείο 104,9 FM

Σχετικές ειδήσεις