ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Οι «τζάμπα συγκοινωνίες» του κ. Σπίρτζη κοστίζουν ακριβά

ΠΑΣΟΚ: Οι «τζάμπα συγκοινωνίες» του κ. Σπίρτζη κοστίζουν ακριβά

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι «τζάμπα συγκοινωνίες» του κ. Σπίρτζη κοστίζουν ακριβά, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Αντί ο κ. Σπίρτζης να βγει δημοσίως και να ζητήσει συγνώμη από όλους τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, μιλάει στα ΜΜΜ, πετώντας αδιακρίτως λάσπη και ανακρίβειες», σημειώνει.

Όπως για παράδειγμα, συνεχίζει, ότι το απλό εισιτήριο 1,20 ευρώ το χρησιμοποιούν τουρίστες και ότι το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ από την (περσινή) μείωση των εισιτηρίων. «Θα προτείνουμε στον κ. υπουργό να αντιληφθεί ότι το απλό εισιτήριο δεν το χρησιμοποιούν οι τουρίστες, αλλά η πλειοψηφία του επιβατικού κοινού, πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας» προσθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός ότι η μείωση των τιμών εισιτηρίων και καρτών προκάλεσε έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ, αποτελεί ασύστολο ψεύδος.

Όπως εξηγεί, «τα έσοδα από κόμιστρα αστικών συγκοινωνιών παρέμειναν αμετάβλητα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούνιο, ή κάμψη ήταν αμελητέα (ούτε 7%). Αντίθετα περισσότερα από 50 εκ. είναι η τρύπα του τωρινού υπουργού», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ρoή Ειδήσεων