ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κινήσεις βουλευτών για να «παγώσει» η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

ΝΔ: Κινήσεις βουλευτών για να «παγώσει» η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

Κρίσιμες συναντήσεις στη ΝΔ προκειμένου να αποφευχθούν νέα ευτράπελα

Κίνηση βουλευτών της ΝΔ για να «παγώσει» η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συγγρού.

Υπο τον φόβο νέων ευτράπελων που ενδέχεται να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αρκετά στελέχη του κόμματος με προεξάρχοντα τον Μάριο Σαλμά, αναμένεται να καταθέσουν πρόταση να αναβληθεί η ψηφοφορία και να προηγηθεί έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος που θα ρυθμίσει τόσο τις καταστατικές διαδικασίες, όσο και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Από τις 18:00 βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του κόμματος ζητούν η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ να γίνει τον Μάρτιο του 2016 όπως προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση της ΚΟ και της Πολιτικής Επιτροπής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την κίνηση αυτή βλέπουν με θετικό μάτι τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, αφού αν προηγηθεί συνέδριο του κόμματος, θα επέλθει εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των υποψηφίων. Αρκετοί μάλιστα ευελπιστούν ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί προς τα έξω και η εικόνα συσπείρωσης στο εσωτερικό της παράταξης.

Βαρύ κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας διεξάγεται ενόψει της ψήφισης του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων αλλά και στον απόηχο όσων συνέβησαν χθες στην «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Οι τέσσερις υποψήφιοι μετά από πρωτοβουλία του Αδωνι Γεώργιάδη συναντήθηκαν στην βουλή πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τόνισαν πως εκείνο που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος.

«Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου» αναφέρει χαρακτηριστικά με κοινή τους δήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι.

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιo

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, κατέστησε σαφές, εισερχόμενος στη Βουλή, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση και χωρίς τέλος, ενώ καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων και βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν.

«Τελικά αποδεικνύεται πως τα μεγάλα ψέματα που είπε προεκλογικά ήταν για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιστρέφει στην ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη – «Επιβάλλαμε τη νομιμότητα»

Στο μεταξύ, επιστρέφει ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, προσθέτοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

Σχετικά με τη συνάντησή του πριν την ΚΟ της ΝΔ με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι συζητά μαζί τους τηλεφωνικά, τακτικά, αλλά και πως θεωρεί πάντα ότι μια συζήτηση μεταξύ των συνυποψήφιων βοηθά για όλα τα θέματα.

Παπαμιμίκος: Ψυχραιμία

Να επικρατήσει επιτέλους η ενότητα και η ψυχραιμία «για το καλό της παράταξης» ζητεί με δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος.

«Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για "μαϊμουδιές" και "οικονομικό όφελος" κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Παπαμιμίκος.

Όπως εξηγεί, από την πρώτη στιγμή, οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

«Κάτι που επιβεβαίωσε και η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ.

Σχετικές ειδήσεις