ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόβλεψη...Βενιζέλου για κατάργηση διατάξεων που ψηφίστηκαν χωρίς τη γνώμη των δανειστών

Πρόβλεψη...Βενιζέλου για κατάργηση διατάξεων που ψηφίστηκαν χωρίς τη γνώμη των δανειστών

«Ακούστε και κρατήστε αυτό που θα σας πω. Εμείς, κυρίες και κύριοι βουλευτές, ψηφίζουμε τις διατάξεις αυτές, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ζητήσει από τη Βουλή να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές»επισημαίνουν συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή«"την κατάργηση διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών", όπως αυτή προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Από τον Μάρτιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή είχε επισημάνει «ότι η κυβέρνηση ξοδεύει "τεράστιες δυνάμεις διαπραγματευτικές, πολιτικές, εθνικές για λεξούλες και προσχήματα, για να μη λέμε την τρόικα, τρόικα, αλλά να τους λέμε θεσμούς και μετά Bruxelles Group & Athens Group", και προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τις διατάξεις για τις 100 δόσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις "ξεψηφίσει"».

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία του στις 18 Μαρτίου 2015 στη Βουλή, για το νομοσχέδιο που αφορούσε τις 100 δόσεις και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βενιζέλος, αφού είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τις διατάξεις για τις 100 δόσεις αν και «υπάρχει ψηφισμένη ρύθμιση για τις 100 δόσεις», και για τους πλειστηριασμούς, «παρότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν γίνονται από το τραπεζικό σύστημα, γίνονται από το δημόσιο», τόνισε:

Επίσης, αναφέρουν ότι παρότρυνε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει «το γεγονός ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο για θέματα αντιμετώπισης της φτώχειας που παρουσίασε ο κ. Κεγκέρογλου έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι μια ουσιαστική και σοβαρή απάντηση στην ένστασή τους "δεν το έχετε θέσει υπόψη μας"», επισημαίνοντας ότι «αυτό που εμείς είχαμε συμφωνήσει ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο και είχε πολύ μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος από το νομοσχέδιο που τώρα εισάγεται».

Σχετικές ειδήσεις